2023-05-26

Stor risk för skogsbrand

Just nu är det väldigt torrt i skog och mark och det råder stor risk för skogsbrand inom Glaskogens naturreservat. Elda endast i våra officiella eldstäder. Elda mycket försiktigt och se till att elden inte kan sprida sig. Släck alltid elden helt innan du lämnar platsen.

Tänk också på att glasskärvor mm i solsken kan starta en brand. Cigarettfimpar ska inte kastas på marken.

Håll koll på eventuella eldningsförbud. Vi kommer informerar här och i sociala medier i fall eldningsförbud införs. Vi vill även tipsa om MSB’s app Brandrisk Ute, där det alltid finns aktuell info om plasten där du befinner dig. Tänk också på att det finns olika nivåer på eldningsförbud. Så läs på noga innan du ger dig ut och eldar.

Elda varsamt och sparsamt och ah en god tur! Team Glaskogen