Aktuell info

Infocenter vid Dammarna under juli-augusti

2024-07-03

På Fredag den 5/7 öppnar vi igen mini Infocenter, kiosk och kanotcentral vid Dammarna. Där får man info om Glaskogen och kan köpa kartor, Glaskogskort, fiskekort och hyra kanoter. Vi har 3 kanoter för drop-in, max bokning 24 h. På Infocenter säljer vi också glass, dricka, snacks och souvenirer. Öppettider fredag-söndag 10-17 under juli och augusti.
Under den perioden är övernattningsstugan inte tillgänglig för övernattning, vi öppnar den igen den 5 september. Varmt välkomna! Team Glaskogen

Ta bussen till Glaskogen

2024-06-13

Mellan den 24 juni och 11 augusti trafikerar populära linje 130 återigen sträckan Karlstad-Glaskogen-Arvika tur och retur. Bussen stannar i Lenungshammar, hjärtat av Glaskogen, och här hittar du vårt Infocenter, kanotcentral, camping, butik och café. Lenungshammar är också en mycket bra utgångspunkt för kortare och längre vandringar och paddelturer.

Busslinje 130 kommer köras måndag, torsdag, lördag och söndag med två turer i vardera riktningen per dag.

Linjen trafikerar sträckan Karlstad – Grums – Värmskogs kyrka – Glaskogen – Jössefors – Arvika.

Linjen är en del av Värmlandstrafiks sommartidtabell. Du reser med Värmlandstrafiks ordinarie biljetter och du behöver inte förboka din plats.

När du anländer vid vårt Infocenter i Lenungshammar och visar upp din bussbiljett får du ett gratis dygnskort till Glaskogen och en kopp kaffe på Café Carl. Varmt välkommen till Glaskogen!

Det går att ta med cykel på bussen (max fem cyklar). Men vi garanterar inte en plats för din cykel i fall fler cyklister redan har hunnit före dig.

Busstidtabellen och mer information hittar du här: https://www.varmlandstrafik.se/varmlandstrafik/res-med-oss/fler-resesatt/sommarlinje-till-glaskogen

Båten vid Lelången sjösatt

2024-05-11

Vid Lelången korsar en av våra vandringleder sjön. Här kan man enkelt ta sig över med roddbåt. Åror och flytvästar finns. På vintern tar vi upp båten men under resterande årstiderna ligger den i (upptag och isättning sker efter väder och isläge vilka varierar år till år). Hälsningar, team Glaskogen.

Campingförbud för motorfordon i reservatet förutom på i ordningställda platser

2022-06-10

På grund av att allt fler husbilar och liknande campar i Glaskogens naturreservat har stora naturvärden och värden för friluftsliv påverkats negativt de senaste åren. För att skydda dessa värden har Länsstyrelsen i Värmland i våras fattat beslut om ett förbud att ställa upp husvagn, husbil eller liknande på annat än på särskilt iordningställda och anvisade platser. Vi håller just nu på med att ta fram fler ställplatser på olika platser i reservatet men hänvisar just nu till campingen i Lenungshammar. Hälsningar, Team Glaskogen

Övernattningasstuga nr 45 i Gängene ej tillgänglig längre

2022-05-30

Vår övernattningsstuga nr 45 i Gängene har fått en privat ägare och är inte tillgänglig längre för allmänheten. I närheten finns dock rastkoja nr 3 och vindskydd nr 48, 49 och 44. Ha en god tur! Team Glaskogen 2022-05-30

Dålig täckning i Glaskogen

2021-07-22

Både mobiltäckning och mottagning av internet är på många ställen i Glaskogen obefintliga. Det går inte alltid att ringa samtal eller gå ut på nätet. Men det går alltid att nå 112 i ett nödläge. Vi erbjuder gratis wifi för våra besökare på Infocenter, camping och café i Lenungshammar.

Ett kontantfritt besöksmål

2021-07-20

Vi vill informera om att vi endast tar emot kortbetalning och Swish på både caféet och på Infocenter.

Ingen eldning på öarna

2021-07-20

På öarna i Stora Gla och Övre Gla är det inte tillåtet att göra upp eld. Om ni hittar rester av eldstäder på öarna så är det inga av våra iordningsställda eldstäder. Vi ber er visa hänsyn och endast elda i av oss iordningsställda eldstäder. Var dessa finns framgår av vår Glaskogskarta.

Lämna inga spår!

2021-07-20

De som kommer efter dig vill uppleva Glaskogen precis som du. Utan skräp och fladdrande toapapper i blåbärsriset. Så för allas trivsel plocka med dig all skräp i en medhavd soppåse och samla ditt använda toapapper i en påse för det. Gräv ner avföring på ett lämpligt ställe med en spade om du inte kan besöka ett av våra utedass. Låt oss värna om den vackra naturen i Glaskogen tillsammans.

Eldning

2021-07-07

Elden är en del av vildmarksupplevelsen i Glaskogen. Här får du elda i de iordningställda eldstäderna och använda den upplagda veden för att göra upp en mysig brasa och laga härlig utemat. Tänk på att du inte får ta kvistar och annat från skogen. Elda varsamt och endast i våra iordningsställda eldstäder och håll koll på ev eldningsförbud. Och glöm inte att köpa Glaskogskortet. Vi önskar en mycket fin tur!