Aktuell info

2024-03-28

Öppettider påsk 2024

Vår vildmarkscamping håller öppet under hela påsk. Du kan enkelt boka online. Receptionen är öppen under påsk lördag och söndag mellan kl 11-13. Stängd fredag och måndag.

Café Carl är stängt på påsk men öppet alla lördagar under maj.

Glad påsk önskar Team Glaskogen

2024-03-11

Ved saknas på följande platser

Ved saknas för närvarande vid följande vindskydd/eldstäder:  

7 Klädsträcksberget

10 Manjatjärn

20 Abbortjärn

28 Södra Sundsudden

32 Mjögtvängen

36 Holmtjärn*

39 Öjesjön* 

44 Svarthagstjärnet* 

48 Åltjärn*

49 Holmtjärn*

50 Stora Mörttjärn*

53 Älveberget

54 Lerviksudden

Vi prioriterar veden just nu och räknar med att vi kör ut ved till alla ställen som inte är markerade med * innan sommaren 2024.
Informationen uppdateras så fort det blir ändringar i vedtillgången.

Platser markerade med * har vi svårt att nå men hoppas kunna leverera ved även till dessa platser senare under 2024.

Tänk på att veden kan vara blöt så här års så tar med er tändmaterial (tidningspapper, träflisor, tändkuber, torrt gräs, näver) för att starta en brasa.

Bästa hälsningar, team Glaskogen

2024-03-08

Är du vår nya verksamhetschef?

Nu söker Stiftelsen Glaskogen en ny verksamhetschef. Det som erbjuds är fantastiska kollegor och en mångsidig verksamhet med drift och underhåll av friluftsinfrastrukturen i Glaskogens naturreservat, en vildmarkscamping och kanotcentral, ett infocenter och ett café med skogen på menyn. Låter det spännande?

Välkommen med din ansökan!

https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/28567703

2024-02-13

Sportlovsprogram

2024-02-06

Ved saknas vid några vindskydd

Ved saknas för närvarande vid följande vindskydd:  

20 Abbortjärn 

36 Holmtjärn*

39 Öjesjön* 

44 Svarthagstjärnet* 

48 Åltjärn*

49 Holmtjärn*

50 Stora Mörttjärn*


Ved körs ut kontinuerligt. Informationen uppdateras så fort det blir ändringar i vedtillgången. Platser markerade med * har vi svårt att nå men hoppas kunna leverera ved även till dessa platser senare under 2024.

Veden är ofta blöt så här års. Ta med dig bra tändmaterial för att starta en brasa och tänk på att elda varsamt och sparsamt.

Hälsningar, team Glaskogen.

2023-10-09

Älgjakt pågår i Glaskogen

Nu är det älgjakt i Glaskogen och jakten är som mest intensiv de första två veckorna. Klä dig gärna på ett sätt så du syns väl, håll dig på lederna och tänk på att inte störa jakten om du stöter på jägare. Och jägarna ska ta hänsyn till vandrarna. Sån är allemansrätten. Alla kan röra sig fritt i naturen men ska visa hänsyn och inte störa eller förstöra. Hälsningar, team Glaskogen

2023-10-06

Båtarna vid Lelången upptagna inför vintern

Det har blivit höst och nätterna börjar bli kalla. Därför har vi nu tagit upp våra båtar vid Lelången för säsongen. Så nu går det inte längre att ta sig över sjön. Till våren sjösätts båtarna igen. Hälsningar, team Glaskogen.

2023-08-07

Ingen kanotuthyrning för tillfället

På grund av kraftig nederbörd med inslag av åskvärder och eventuella stormbyar avråder Arvika Räddningtjänst oss att inte skickar ut kanotister de kommande 1-2 dagarna. Vi följer naturligtvis räddningstjänstens rekommendation och följer upp väderprognoserna noga. Blir det någon ändring så får du mer information här.

Regniga hälsningar från Team Glaskogen

2023-07-31

Kalkning i Glaskogen

Kalkningsförbundet meddelade igår kväll att kalkning inom Glaskogens naturreservat kommer att ske måndagen den 31 juli och eventuellt tisdagen den 1 augusti. Detta innebär låg helikopterflygning och nedsläpp av kalk över olika vatten i Glaskogen. Helikopterpiloterna gör först en kontrollflygning över området för att se att det inte finns vandrare eller paddlare i området innan de släpper ner kalk.

Parkera inte vid kalksäckarna i området då helikopterna kommer att plocka upp säckarna under dagen. Bilvägarna till säckarna måste också hållas fria för trafik.

2023-07-31

Ved saknas vid ett antal vindskydd

Ved saknas för närvarande vid följande vindskydd:  

20 Abbortjärn 

36 Holmtjärn*

39 Öjesjön* 

44 Svarthagstjärnet* 

48 Åltjärn*

49 Holmtjärn*

50 Stora Mörttjärn*


Ved körs ut kontinuerligt. Informationen uppdateras så fort det blir ändringar i vedtillgången. Platser markerade med * kommer inte ha ved under hela 2023.

Tänk på att elda varsamt och sparsamt.

Hälsningar, team Glaskogen.