ungdomar vid lägerplats

Bokningsbara lägerplatser

Glaskogen i Värmland är en omtyckt plats att anordna läger för grupper och skolklasser. Här kan du förboka din lägerplats och uppleva äventyret med att bo och campa i vildmarken. Kontakta infocentrat i Lenungshammar för bokning och ytterligare information.

Trångstad

Trångstad ligger 1 km från Lenungshammar intill sjön Stora Gla. Här finns 3 bokningsbara ytor: ”Lilla vid sjön” passar för ca 10 – 15 personer, ”Stora” för ca 40 personer, ”Nya” för ca 20 personer. Lägerplatserna har tältplats, torrtoaletter, dricksvatten och grillplats. Vid Stora Gla finns också en badplats.

Laskerud

Laskerud ligger 1,5 km söder om Lenungshammar. Här finns tältplats, grillplats, dricksvatten, torrtoalett, en stuga och en lada. Platsen är belägen i en glänta mitt i skogen med 1 km till sjön Stora Gla. Stugan har 2 rum och kök, dricksvatten ute, torrtoalett, 6 bäddar, köksutrustning, kokplattor och kylskåp.


Boka lägerplats

Grupper per person:

Lågsäsong 1/1-2/4 & 1/10-31/12 40 SEK/pers/natt eller 240 SEK/pers/vecka (inkl. dusch)

Mellansäsong 3/4-18/6 & 1-30/9 50 SEK/pers/natt eller 300 SEK/pers/vecka (inkl. dusch)

Högsäsong/Extra Högsäsong 19/6-31/8 60 Sek/pers/natt eller 360 SEK/pers/vecka (inkl. dusch)


Kontakt

Tel 0570-440 70
glaskogen@arvika.se


Lägerplatser utan förbokning

Det finns även andra lägerplatser som inte behöver bokas i förväg. Dessa är utmarkerade på Glaskogskartan. De har stora ytor som passar för läger och olika typer av aktiviteter. Dessa platser får nyttjas när du köpt Glaskogskortet.


Glaskogskartan


Glaskogskortet

Glaskogskortet köper du när du ska vandra, paddla, cykla och/eller fiska i naturreservatet och nyttja ved och eldplatser, vindskydd, övernattningsstugor, soptunnor och toaletter som finns i naturreservatet.

Ditt bidrag gör skillnad och ökar våra möjligheter att erbjuda ännu bättre service i framtiden. Allt för att du ska få en magisk och lättsam vildmarksupplevelse. Pengarna som betalas för Glaskogskortet går direkt till skötsel och underhåll av området.

Övernattning max två dygn per plats och gång. Kortet gäller inte för övernattning på campingplatsen i Lenungshammar.

Barn under 16 år gratis. För grupprabatt kontakta Glaskogen eller återförsäljare.

Välj vilken variant av kort du vill köpa – dagskort, dygnskort, tredagarskort, veckokort eller årskort – fyll i namnet på den som ska ha kortet och fyll i det datum du anländer till Glaskogen. Tryck på ”Lägg till i varukorgen”. I nästa steg väljer du antal dagar och ser det totala priset. Välj betalningsalternativ. Skriv i din e-postadress. Kvittot från Paypal är ditt Glaskogskort. Kvittot kommer via mail.

Glaskogskortet