Café Carl

Café Carl är en nytimrad stuga som uppfördes 2017, efter en brand av den gamla Karl XII:s stuga. Stugan har till största delen byggts upp av lokala entreprenörer. Timret i stugan är långsamtväxande fura från Älvdalen, skiffret på taket är från Glava och stenarna i öppna spisen är från reservatet.

Caféet är öppet dagligen från mitten av juni till slutet av augusti. Under vinterhalvåret går det att hyra caféet för möten och sammankomster.

För dig som vill vandra finns en fin natur- och kulturstig som startar från Café Carl. Stigen är promenadvänlig och passar även bra för barnvagnar.

I caféet erbjuds hembakta bakverk och kaffebröd, våfflor, olika moderna vilträtter och alltid något veganskt, laktos- och glutenfritt. Och det är alltid något från Glaskogen i menyn.

Om du vill ha en liten souvenir med hem säljer vi lokalproducerade hantverk och produkter.

Hjärtligt välkommen!

Öppettider 2023


Efter en härlig sommar med många besökare stänger vi för säsongen den 30 september. Vi kommer servera vårt delikatessjulbord med många vilträtter under november och december för att sedan öppna igen till sportlovet 2024.

Vi serverar varma rätter med anknytning till Glaskogen. Vi får vår inspiration från skogen och använder växter, svampar och vilt från skogen (helst Glaskogen) i våra rätter. Caféet bjuder också på ett varierat utbud av hembakta bakverk och sina kända våfflor.

Café Carl är helt kontantfri.

Varmt välkomna!

Menyn nedan gäller hela sommaren 2023.

Möten, mindre konferenser, fest och kick-off på Café Carl

Du kan hyra Café Carl för privata tillställningar och arbetsrelaterade möten och konferenser (utanför våra öppettider). Vi syr gärna ihop ett paket åt dig efter dina önskemål. Halvdag (4 timmar): 750 kr plus personalkostnad
Heldag: 2 000 kr plus personalkostnad

Kontakta oss på 0570-440 70 för mer information och bokning.