Cykeltur

På cykel genom Glaskogens Naturreservat

Att cykla genom Glaskogen är ett bekvämt sätt att uppleva naturen. Att cykla på de små grusvägarna som letar sig utefter sjöar och genom skog ger en mycket fin naturupplevelse med möjligheter att se vilda djur, stanna och fika eller ta ett dopp i någon av de 80 sjöarna i Glaskogen. Vandringslederna är i dagsläget inte preparerade för cykling. Vi rekommenderar därför att hålla sig på de fina ringlande grusvägarna.

Förslag på cykelturer

  • 1-2 tim, Glasbruks-turen, ca 18 km, lätt, grusväg och asfalt
  • 4-6 tim, Övre Gla-turen, ca 30 km, medel, sjöutsikt nästan hela turen, grusväg
  • 1-1 1/2 dag, Stora Gla-turen, ca 60 km, medel, mestadels genom djupa skogar med små sjöar och tjärn, du passerar samhället Glava, grusväg och asfalt,
  • 2 dagar, Tenviksturen, ca 55 km, svår, djupa skogar med sjöar och tjärn, kulturella sevärdheter, mestadels grusväg

Kontakt

Tel 0570-440 70
glaskogen@arvika.se

Cykeltur

Glaskogskartan

På vår karta över naturreservatet Glaskogen finns alla vandrings- och kanotleder, vindskydd och övernattningsstugor markerade. Det finns även mycket annan information på kartan och du får med dig allt du behöver om Glaskogen som t ex reservatsföreskrifter, regler för eldning och många bra QR-koder till annan information. Kartan är vattentålig och i skala 1:50 000.

Gör din beställning här, så skickar vi kartan till dig. Kartan levereras normalt inom 5 dagar.


Glaskogskortet – för vandring, rast och övernattning

Glaskogskortet köper du när du ska vandra, paddla, cykla och/eller fiska i naturreservatet och nyttja ved och eldplatser, vindskydd, övernattningsstugor, soptunnor och toaletter som finns i naturreservatet.

Ditt bidrag gör skillnad och ökar våra möjligheter att erbjuda ännu bättre service i framtiden. Allt för att du ska få en magisk och lättsam vildmarksupplevelse. Pengarna som betalas för Glaskogskortet går direkt till skötsel och underhåll av området.

Övernattning max två dygn per plats och gång. Kortet gäller inte för övernattning på campingplatsen i Lenungshammar.

Barn under 16 år gratis. För grupprabatt kontakta Glaskogen eller återförsäljare.

Välj vilken variant av kort du vill köpa – dagskort, dygnskort, tredagarskort, veckokort eller årskort – fyll i namnet på den som ska ha kortet och fyll i det datum du anländer till Glaskogen.

Glaskogskortet finns att köpa på följande platser:
Stiftelsens Infocenter i Lenungshammar, turistbyrån i Arvika, Arvika Kanot och Turistcenter, Bensinstationen i Glava och ICA i Glava.

cykeltur