Ett äventyr att paddla i Glaskogen

Att paddla i Glaskogen är en storslagen upplevelse. Glid fram med kanot eller kajak över de rena sjöarna och njut av vad naturen har att erbjuda. I Glaskogen finns allt från kortare paddelleder på några timmar, till lite längre turer med övernattning. Övernatta gärna i något av alla de vindskydd eller i någon av de tre övernattningsstugorna som finns tillgängliga. Ta dock alltid med dig tält eller hammock i fall vindskydden eller övernattningsstugorna redan är upptagna. För att använda våra vindskydd, övernattningsstugor och ved behöver du köpa ett Glaskogskort. Alla intäkter från Glaskogens naturvårdskort går till skötsel och underhåll av Glaskogens naturreservat och friluftsinfrastrukturen.

Här följer några förslag på våra vanligaste rundturer i Glaskogen:

  • 2-3 timmar, Buvattnet-turen, lätt, bra för nybörjare
  • 1-2 dagar, Övre Gla-turen, medel, stor sjö som snabbt kan blåsa upp
  • 2-3 dagar, Stora Gla-turen, medel, stor sjö, mycket vackert i Östra delen av sjön
  • 4-5 dagar, Lelången-turen, medel till svår, många små sjöar, lyft mellan varje sjö, turen kan kortas av till 3 dagar
  • För längre turer kan du kombinera dessa med varandra eller med omkringliggande sjösystem

GLASKOGENS KANOTCENTRAL

Vi är en godkänd kanotcentral via Svenska Kanotförbundet. Det innebär att vi står för säkerket, bra utrustning och bra information.

Vi hyr ut runt femtio kanadensare och ett antal kajaker samt roddbåtar. Naturligtvis ingår alltid flytväst och paddlar samt svamp, extra snören och en bajsspade när du hyr hos oss.

Vi hyr inte ut kanadensare mm när det är kallare än 15 grader i vattnet. Har du egen säkerhetsutrustning som bland annat torrdräkt och kan egenräddning samt kamraträddning kan du även hyra av oss när det är kallare.

Om ni har bokat utrustning hos oss och vädrets makter ställer till det med storm, skyfall och åskväder, eller om räddningstjänsten avråder från paddling så har vi alltid rätt att ställa in turer. i så fall bokar vi om er paddling utan extra kostnad.

Öppettider

15 maj till 16 juni dagligen. 17 juni till 1 september kl 9-17 dagligen. 2 september till 29 september kl 10-15 dagligen.

Kajak: vi hyr ut en kajak för två personer och tre enmans-kajaker. En av kajakerna passar fint för mindre paddlare. Du hyr ett paket med kajak, flytväst, paddel, pump och flottör. Alla kajaker är initialstabila, i plast och har roder.

Kanadensare: Linder Inkas 525 aluminiumkanadensare, kanotvagn, paddlar, flytvästar, svamp och grävspade.

Av säkerhetsskäl hyr vi inte ut kanoter när vattnet är för kallt eller vädret för dåligt.

Priser utkörning

Utkörning: Endast för större grupper. Kontakta oss för pris.


Kontakt

Tel 0570-440 70
glaskogen@arvika.se


Glaskogskortet – för vandring, rast och övernattning

Glaskogskortet köper du när du ska vandra, paddla, cykla och/eller fiska i naturreservatet och nyttjar ved och eldplatser, vindskydd, övernattningsstugor, soptunnor och toaletter som finns i naturreservatet.

Ditt bidrag gör skillnad och ökar våra möjligheter att erbjuda ännu bättre service i framtiden. Allt för att du ska få en magisk och lättsam vildmarksupplevelse. Pengarna som betalas för Glaskogskortet går direkt till skötsel och underhåll av området.

Övernattning max två dygn per plats och gång. Kortet gäller inte för övernattning på campingplatsen i Lenungshammar.

Barn under 16 år gratis. För grupprabatt kontakta Glaskogen eller återförsäljare.

Välj vilken variant av kort du vill köpa – dagskort, dygnskort, tredagarskort, veckokort eller årskort – fyll i namnet på den som ska ha kortet och fyll i det datum du anländer till Glaskogen.


Glaskogskartan

På vår karta över naturreservatet Glaskogen finns alla vandrings- och kanotleder, vindskydd och övernattningsstugor markerade. Här får du all information du behöver för din paddeltur i Glaskogen. Kartan är vattentålig och i skala 1:50 000.

Gör din beställning här, så skickar vi kartan till dig. Vi skickar kartan inom 5 dagar.